Huldiging jubilarissen

De laatste repetitie voor de kerstdagen krijgt ieder jaar een extra feestelijk tintje doordat de jubilarissen dan gehuldigd worden.
Dit jaar waren er maar liefst 4 jubilarissen. Als eerste was dit Lilian, spelend op de bariton. Lilian is 10 jaar lid. Zij ontving van de voorzitter een pen met inscriptie.
Eef en Krijn zijn beiden 15 jaar lid. Zij spelen allebei klarinet en ontvingen een zilverkleurig speldje.
En tenslotte dan Truus. Truus is 20 jaar lid van ons orkest en ons oudste lid. Zij speelt trompet en ontving een goudkleurig speldje.
En natuurlijk werd het officiele gedeelte afgesloten met de overhandiging van een prachtig boeket.
 
 
                                                           

5 december - repetitie

Dit jaar viel 5 december op een donderdag. Gelukkig dat Sinterklaas wist dat "Luctor et Emergo"  altijd op donderdag repeteert en een bezoekje kon dan ook niet uitblijven. Met maar liefst 5 Zwarte Pieten kwam hij precies op koffietijd binnen. 
In het grote boek van Sinterklaas stonden ook een paar muzikanten, die Sinterklaas toch wel even wilde spreken. Gelukkig viel het allemaal wel mee en met een hand vol pepernoten mochten zij weer naar hun plaats gaan.
Natuurlijk had Sinterklaas het juist die dag nog erg druk en vertrok hij nadat er voor hem was gezongen weer.
 


 

Najaarsconcert 9 november 2019

Deze keer vond het Najaarsconcert in Beusichem plaats. Ondanks dat de opkomst van het publiek wat tegen viel, werd het toch een mooie avond.
 
Met veel enthousiasme werd het programma gespeeld. Deze keer met 2 solo's. 
Allereerst speelde onze "smid" Harrie de Graag een solo in Feuerfest. Als een ware smid stond Harrie daar op het aambeeld te slaan, alsof zijn werk die avond nog afmoest!
Later op de avond speelde Nel van Dee op haar accordeon French Festival. Een mooie solo, die de Franse sfeer zo goed aangeeft. Deze keer had Nel haar klarinet verwisseld met een accordeon.
Zo zijn er dus nog heel wat verborgen talenten in het orkest!
   Foto's: Gerard Koopman
 

6e Betuws Senioren Blaasfestival 3 oktober 2019  

                                                                                                           Foto's Gerard Koopman
Alweer het 6e Betuws Seniorenfestival voor blaasorkesten. Van half elf tot kwart over vier stond dorpshuis 't Zoetzand bol van schitterende blaasmuziek. Vol enthousiasme werd door ong. 230 muzikanten meegewerkt aan dit festival. En een succes werd het!
Met een appeltje voor de dorst, dat mag natuurlijk in de Betuwe niet ontbreken, kon iedere muzikant terugkijken op een geslaagd optreden.
Op naar het 7e Betuws Senioren Blaasfestival. Noteert u maar vast in uw agenda: donderdag 8 oktober 2020!

Senioren Harmonie Orkest Provincie Utrecht

Betuws Orkest voor Senioren

Seniorenorkest "De Vriendenkring" Klarenbeek

Seniorenorkest Amstelland

Regionaal Senioren Orkest "Luctor et Emergo"

 

 

Optreden 4 september in De Vier Gravinnen.

Op woensdag 4 september heeft het orkest een optreden verzorgd in verzorgingshuis De Vier Gravinnen in Tiel. In een mooie ruimte met enthousiast publiek hebben we een mooi concert gegeven. Niet alleen het concert was goed verzorgd, maar in de pauze is het orkest door het huis goed verzorgd en getrakteerd op diverse soorten drinken en lekkere hapjes. 

Foto's Gerard Koopman

De Vier Gravinnen

Seniorenfestival Kilder (Graafschap)

En toen was het zover. Vandaag, 11 april, zouden we deelnemen aan het Senioren Festival in Kilder. Het was een eind rijden, maar dan had je ook wat.
Veel muzikanten van ons orkest hebben een groot deel van de dag geluisterd naar de andere orkesten. Met veel enthousiasme werd er door iedereen gemusiceerd en het resultaat mocht er vaak zijn.
"Luctor et Emergo" trad als laatste orkest op. Het optreden werd beoordeeld door een publieksjury. Het juryrapport met tips en trucs zag er mooi uit, een stimulans om ons weer voor te bereiden op andere optredens.
Van zo'n dag word je hongerig en dorstig. Daarom werd de dag afgesloten met een heerlijk stamppottenbuffet. 
 
Foto's Gerard Koopman

Najaarsconcert 2018 in ´t Klokhuis te Maurik

met huldiging Foeke Reen 25 jaar lidmaatschap RSO `Luctor et Emergo`

 
Foto's Gerard Koopman

 Huldiging van Foeke Reen

25 jaar lid van RSO `Luctor et Emergo`

5e Betuws Senioren festival 2018 Foto's Gerard Koopman