KERSTCONCERT in N.H. Kerk in Maurik

Op 10 december 2017 vond het Kerstconcert plaats. Ruim 2 weken voor 1ste Kerstdag en waar niemand op gerekend had, werd een feit: heel Nederland had een witte sneeuwdeken en het werd code oranje voor de weggebruikers. Desondanks waren toch bijna alle muzikanten naar Maurik gekomen, sommigen toch wel met wat angst. Helaas liet het publiek het wel wat afweten, begrijpelijk, maar degenen die er wel waren, konden genieten van een prachtig kerstconcert. 
 
Want dat werd het weer. De zorgvuldig uitgekozen kerstmuziek klonk prachtig in deze kerk. Op het programma stonden o.a.:
A Christmas Celebration, Triumph of the Skies, The Spirit of Christmas, O, Sanctissima, Marry's Boy Child, Stille Nacht, A Happy Winter Holiday en I'm dreaming of a white Christmas. Daarnaast was er natuurlijk ook samenzang. Het geheel stond onder leiding van Chris Kok en de presentatie werd door Jeannette Kok verzorgd.
 
 
 
Fotograaf Gerard Koopman op de foto gezet!

Kerstconcert

Avondoptreden in Zorgcentrum Walstede

Op 2 november heeft "Luctor et Emergo" opgetreden in Zorgcentrum Walstede in Tiel.
Na wat parkeerproblemen en nadat alle auoto's zo geparkeerd stonden dat er bij terugkomst geen parkeerbonnen op de auto's zouden zitten, kon het optreden beginnen.
Het werd wel een erg gezellig optreden, want doordat er maar weinig ruimte was voor de muzikanten, zat iedereen knus dicht bij elkaar. Maar helaas, dat werd niet door iedereen in dank afgenomen, omdat er op deze manier wel wat geluidoverlast was. 
Het publiek heeft daar weinig last van gehad en zo te zien genoten zij van ons optreden.
 

Foto's optreden Walstede

Najaarsconcert 2017

Deze keer werd het Najaarsconcert gehouden in 't Klokhuis in Maurik. Op het programma stonden weer veel nieuwe muziekstukken voor de muzikanten. Het complete programma zag er als volgt uit:

 Ferienfahrt - Siegfried Rundel; Il Postiglione d’Amore - Alfres Bösendorfer; To my Country - Bernard Zweer arr. Johan de Meij;

 Erinnerungen an Robert Stolz - arr. Walter Tuschla; Mountain Wind - Martin Scharnagl; 

 Mein Glücksst - Stefan Rundel arr. Franz Gerstbrein; Belgano-Marsch - Max Leeman;  Eviva España Olé - arr. Georg Stich;

 Julia - Peter van Asten arr. Edwin Schimscheimer; Guus Meeuwis Medley - Rubin Jurgens  arr. Chris Kok; 

 Memories of the Sixties -  arr. W. Kalischnig; Hollandse Hits - arr. Peter Kleine Schaars

 Het publiek was erg enthousiast en een toegift kon dan ook niet uitblijven. Kortom: weer een prachtige avond.                                                                 

 

  

 

Najaarsconcert 21 oktober 2017

Voorjaarsconcert 2017

Het Voorjaarsconcert werd dit jaar op 22 april uitgevoerd. De lokatie was Dorpshuis 't Zoetzand in Beusichem.
Na het jubileumconcert kwam er weer een nieuwe muziek op de lessenaar. Er werd deze winter hard gerepeteerd om zo weer een mooi programma voor het voorjaarsconcert te hebben. De volgende muziekstukken werden o.a, uitgevoerd: Auf die Freundschat; Triomfmars uit “Aïda” ; El Paso Montanese;  
Schloß Horneburg; Feuerfest Polka; Guus Meeuwis Medley; Brazilian Bay Dance en  Eviva España Olé. 
 

 

 

Foto's Voorjaarsconcert 2017

Seniorenfestival 20 april 2017

 
Op 20 april 2017 heeft ons orkest opgetreden tijdens het Seniorenfestival dat door het Senioren Harmonie Orkest Provincie Utrecht werd georganiseerd.

Aan dit festival werd verder meegewerkt door: Dagorkest Voorne-Putten Rozenburg, Regionaal Senioren Orkest "De Pionier", Senioren Orkest "Amstelland" en Senioren Orkest "Oud Goud". Het was een mooie muzikale dag. Gerard Koopman heeft van alle optredens prachtige foto's gemaakt. Een selectie van het optreden van ons orkest treft u in de linker informatiebalk aan.

Seniorenfestival Austerlitz 20 april 2017

Jubileumconcert op 12 november 2016 in de Agnietenhof te Tiel

Dit jaar bestaat RSO Luctor et Emergo alweer 30 jaar. Ter gelegenheid daarvan hebben we op 12 november in de Agnietenhof in Tiel een jubileumconcert gegeven met als titel 'Ein Abend in Wien'. Om het bijzondere karakter van het concert te onderstrepen verleenden de sopraan Martine Alink en de tenor Roger Knoben hun medewerking aan dit 'weense' concert. Het orkest staat al vanaf het begin van de oprichting in 1986 onder leiding van Chris Kok en hij had voor dit jubileumconcert weer een prachtig programma samengesteld, waarbij de muziekstukken van het orkest werden afgewisseld met bekende weense nummers, waarin de solisten hun muzikale capaciteiten lieten horen. De Rabozaal van de Agnietenhof was volledig uitverkocht; zo'n 240 bezoekers konden we verwelkomen. Het was een groot genoegen om in deze prachtige ambiance te spelen. We, als orkest hebben erg genoten van dit jubileumconcert en de reacties uit het publiek waren ook hartverwarmend.. 

Voorjaarsconcert op 30 april 2016 in 't Zoetzand te Beusichem

Het orkest heeft afgelopen winter drifig gestudeerd op een nieuwe programma, hetgeen goed in de smaak viel bij de vele toehoorders.

Op deze avond werden ook maar liefst 11 leden gehuldigd. To Goedhart, Marijke van Ommeren, Anja ten Pas en Harry de Graag waren 10 jaar lid. Alie Wielenga, Ton Ringelberg en Niek van der Wel waren 15 jaar lid.Gerdina en Stoffel Sterrenberg en Wim van Meenen waren zelfs 20 jaar lid en Marinus de Gier was maar liefst 25 jaar verbonden aan het orkest. De jubilarissen werden tijdens het concert gehuldig; Gerdina en Stoffel Sterrenberg waren wegens ziekte helaas niet aanwezig, maar zijn 's middags thuis gehuldigd. 

Voorjaarsconcert 2016

SHOPU seniorenfestival Austerlitz april 2016

Op 14 april 2016 hebben we deelgenomen aan het SHOPU senioren festival in Austerlitz. Het festival werd georganiseerd door het Senioren Harmonie Orkest Provincie Utrecht.  Naast het SHOPU en RSO Luctor et Emergo namen deel het Dagorkest Voorne, Putten en Rozenburg, het Veluws Senioren Orkest, het Senioren Orkest Amstelland en de Kennemer Harmoniekapel voor ouderen. Van ons en de andere optredens zijn video-beelden gemaakt. Eén ervan staat hieronder: de mars Schloss Horneburg van Siegfried Rundel gespeeld door RSO Luctor et Emergo. 

Najaarsconcert op 14 november 2015 in Verenigingsgebouw te Ingen

Het najaarsconcert werd in 2015 gegeven in 't Klokhuis te Maurik. Theo de Haas werd gehuldigd vanwege zijn 10-jarig lidmaatschap. De prijzentafel voor de traditionele verloting was weer goed gevuld. 

Fotogalerij Najaarsconcert 2015

Muziekreis naar Karlsruhe op 15 - 17 mei 2015

In het Hemelvaartweekend van 15-17 mei 2015 zijn we met zijn allen naar het Musikfest Baden-Württemberg 'Blasmusik Grenzenlos' in Karlsruhe geweest.

We hebben daar 4 concerten verzorgd. Op vrijdag hebben we op het seniorenfestival gespeeld in de muziektent op de Friedrichsplatz. Het weer werkte aanvankelijk niet echt mee. Na afloop van het festival hebben de orkesten gezamenlijk nog 3 stukken samen gespeeld op de Festplatz nabij de Schwarzwaldhalle. 's Avonds hebben we heerlijk gegeten in het Badisch Brauhaus. Op zaterdagmorgen hebben we een concert gegeven in de Zoologischer Stadtgarten op een zonovergoten terras. Veel bezoekers van het park/dierentuin kwamen langs, dus we hadden flinke belangstelling. Aan het begin van de middag mochten we spelen in de immense Schwarzwaldhalle. Doordat het voorgaande orkest minder tijd nam dan gepland konden we een dik uur volspelen. Vooral bij ons nummer 'Auf der Vogelwiese' zong het publiek uit volle borst mee. We kijken met veel plezier terug op deze Muziekreis.  

Fotogalerij Musikfest Karlsruhe 2015

1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

2-de Kerstconcert op 21 december 2014 in Maurik

Het Kerstconcert 2014 werd voor de 2-de maal verzorgd in de St. Maartenskerk in Maurik. Er was grote belangstelling voor dit Kerstconcert.

Fotogalerij Kerstconcert 2014

1 | 2 | 3 >>

Najaarsconcert op 1 november 2014 in Verenigingsgebouw te Ingen 

Enkele foto's van het Najaarsconcert 2014 met de jubilarissen Truus van Geemen (15 jaar lid) en Arie van Wilgen en Theo van Hees (10 jaar lid).

Voorjaarsconcert 2014

Op het voorjaarsconcert 2014 werden weer enkele jubilarissen in het zonnetje gezet. Cees Looijen was 25 jaar lid van RSO Luctor et Emergo en kreeg een 'moerenmannetje' in de vorm van een tube speler uitgereikt, Foeke Reen was 20 jaar lid en Eef Kroeze en Krijn Eikelenboom waren 10 jaar lid van onze harmonie.

Kerstconcert 2013

Ons 1-ste Kerstconcert werd gegeven in de St. Maartenskerk in Maurik. Jeanette Kok speelde samen met Chris Kok enkele nummers.We hadden flinke belangstelling. Ons eerste Kerstconcert is dus geslaagd.

Fotogalerij: Kerstconcert 2013

1 | 2 | 3 >>

Op het Najaarsconcert 2013 kreeg Huib Kaldenberg een oorkonde uitgereikt omdat hij 75 jaar KNMF-muzikant was. Dieske Siebesma was 10 jaar lid van onze vereniging en Karel Ouborg was zelfs 15 jaar lid van RSO Luctor et Emergo.  

Fotogalerij Najaarsconcert 2013

1 | 2 | 3 >>

Wederom hebben we op het voorjaarconcert 2013 genoten van de warme klanken en het harmonische samenspel van RSO Luctor et Emergo.  Dit alles onder de voortreffelijke leiding van onze dirigent Chris Kok. Elke keeer lukt het onze dirigent om het uiterste uit de muzikale gave van onze leden te halen. 

Voorjaarsconcert 2013

Onderdelen 1 - 4 van 11
1 | 2 | 3 >>

Voorjaarsconcert 14 april 2012

Op 14 april 2012 hebben wij ons voorjaarsconcert in het Zoetzand te Beusichem gegeven in samenwerking met Harmonie Concordia uit Beesd, onder leiding van de heer Theo Bindels. RSO Luctor et Emergo stond onder leiding van de heer Chris Kok.

Het was een zeer geslaagde avond. Speciale dank werd uitgesproken aan Concordia die op zeer korte termijn medewerking wilde verlenen aan deze avond.

Voorjaarsconcert 2012

Onderdelen 1 - 4 van 10
1 | 2 | 3 >>

Najaarsconcert 9 November 2012

Op vrijdag 9 november 2012 gaf ons orkest haar jaarlijks najaarsconcert in het Verenigingsgebouw (haar thuis basis) te Ingen. Een volle zaal met een enthousiast publiek genoot met volle teugen van een gevarieerd programma. Het programma werd door de dirigent Chris Kok op een leuke wijze gepresenteerd. In het programma was ook nog ruimte gemaakt om een vijftal leden, i.v.m. hun 10, 15 en 20 jarig lidmaatschap te huldigen. De volgende personen werden door de voorzitter gehuldigd, te weten  mevr. Anneke Ringelberg (15 jaar), de heren Gerrit van Eck en Ton van Zetten (10 jaar), de heer Bas Bosschaart (15 jaar) en de heer Hans Homan (20 jaar).

Viering 25 jarig bestaan op 6 januari 2011

Op 6 januari 2011 hebben leden met partners het 25 jarig bestaan van de vereniging gevierd. Tijdens de zeer gezellige uurtjes zijn de heren Gerrit Baars, Chris Kok (dirigent), Pleun de Joode en Joop Spruyt door de voorzitter voor hun 25 jaar verbondenheid aan het orkest gehuldigd. Zij ontvingen een heuse OSCAR en een boeket.

Fotogalerij Viering 25 jarig bestaan

Onderdelen 1 - 4 van 4

VOORJAARSCONCERT 2011

Tijdens het voorjaarsconcert op 1 april 2011 werden een 8-tal leden wegens hun langdurig lidmaatschap door de voorzitter gehuldigd.Wegens 10 jarig lidmaatschap kregen Alie Wielenga en de Ton Ringelberg en Niek v.d. Wel een pen met inscriptie uitgereikt. Het echtpaar Gerdina en Stoffel Sterrenberg ontvingen voor het 15 jarig lidmaatschap een oorkonde. Simon Vos en Marinus de Gier waren 20 jaar lid van het orkest. Zij ontvingen een tinnen bord.Tenslotte kreeg ook de voorzitter Wim van Meenen een oorkonde, welke door de 2e voorzitter Gerrit van Eck werd overhandigd.Uiteraard werden ook de bloemen niet vergeten.

25-jarig Jubileumconcert Najaar 2011

Op 29 oktober 2011 vierde Luctor et Emergo haar 25-jarig bestaan met een jubileumconcert in de Vicary te Ochten. De zaal was tot de laatste stoel bezet. Het publiek heeft volop genoten, van een zeer gevarieerd programma, getuige het vele en warme applaus. Heel speciaal was het samenspelen met de “The High Society Jazzband” o.l.v.  Gerard van Schaik. Uit eigen  gelederen traden als solisten op Truus van Geemen en Arjan Gaasbeek. Truus van Geemen zong “Leize, ganz leize, uit  “Ein Walzertraum” van Oskar Strauss, in een arrangement van de dirigent Chris Kok. In het stuk “Czardas” van Vittorio Monti, arrangement van Willy Hautvast, soleerde Arjan Gaasbeek op zijn klarinet. Beide solisten kregen direct na afloop van hun optreden een staande ovatie. Wat uiteraard resulteerde dat er een toegift volgde.“Luctor et Emergo” heeft haar jubileum jaar met een mooi concert afgesloten. Na afloop speelde band nog een tijdje gezellig na.

Fotogalerij 25 jarig Jubileumconcert

Onderdelen 1 - 4 van 12
1 | 2 | 3 >>

Najaarsconcert 2009 / Jubilarissen

Op 21 nov. 2009 is ons najaarsconcert uitgevoerd. Wederom een volle zaal!!  Een ieder heeft genoten. Hoogtepunt was de solo ten gehore gebracht door Willemien van der Stelt op haar trompet. 
Ook zijn er twee leden gehuldigd, t.w. Truus van Geemen en Jan Blom. Beiden  waren 10 jaar lid van onze vereniging en werden door onze voorzitter bedankt voor hun inzet.
Muzikale leiding was in handen van Dhr. Chris Kok, die ook de stukken op luchtige manier aankondigde. Voor foto,s  Klik op deze link om het album in te zien