Hoogtepunten 2011-heden

2011

Op 9 januari bestond het orkest 25 jaar en het jubileumconcert werd in de Vicary in Ochten gegeven samen met de High Society Jazzband. Het concert trok veel belangstellenden. Naast de traditionele Voorjaars- en Najaarsconcerten traden we ook op bij de Bartimeusstichting in Doorn, op de Ouderendag in Ochten, bij de Basis in Doorn en in de verzorgingshuizen Westlede te Tiel en Elim in Ochten.  Hieronder ziet u het hoesje van de CD, die van het jubileumconcert is gemaakt.

          

2012

Het Voorjaarsconcert werd gegeven samen met harmonie Concordia uit Beesd. Op 29 mei mochten we een concert op de Floriade in Venlo verzorgen. Het was prachtig weer en omdat we nabij de uitgang speelden, trokken we veel belangstelling. Op 13 oktober hebben we opgetreden samen met het Midden Orkest van Pieter Aafjes in Culemborg. Verder hadden we een uitwisseling met het Seniorenorkest de Meijerij uit Helvoirt en we speelden op de seniorenfestivals in Mijdrecht en Berlicum. Verder verzorgenden we concerten bij de Bartimeusstichting in Doorn en de verzorgingshuizen Beatrix in Culenborg en Westlede in Tiel.   

2013   

Met veel succes hebben we deelgenomen aan de Betuwecup. Op 22 december hebben we onder grote belangstelling ons eerste Kerstconcert in de St Maartenskerk in Maurik verzorgd. We speelden op de Ouderenmiddagen in Beesd, Rhenoy en Ochten. We traden ook op in de verzorgingshuizen alstede en 't Vrijthof, beiden in Tiel. Daarnaast hadden we nog ons Voorjaars- en Najaarsconcert en we speelden op het festival in Berlicum. Het was een druk jaar!

2014

We hebben weer deelgenomen aan het Shopu-festival in Mijdrecht en het Voorjaarsconcert verzorgd. We hebben een uitvoering verzorgd in het Nationaal Fruitpark in Ochten en verder gespeeld in de St.Lambertuskerk in Kerk Avezaath. Concerten werden verzorgd in de Bosschool te Doorn, in het Dorpshuis de Spant in Ameide en in Verzorgingshuis de Meent in Veenendaal. Op 1 november werd het Najaarsconcert gegeven en op 21 december wederom een geslaagd Kerstconcert verzorgd in de St Maartenskerk in Maurik.

2015

Op 16 april werd deelgenomen aan het Shopu Seniorenfestival in Ameide. Op 25 april  gaven we ons voorjaarsconcert in Beusichem. Van 14 t/m 17 mei werd deelgenomen aan het Musikfest in Karlsruhe. Er werden hier vier concerten verzorgd, waaronder een concert in de grote Schwarzwaldhalle. Op Youtube staat een samenvatting van ons optreden in de Schwarzwaldhalle . Klik op deze link om te bekijken en luisteren.  In het fotoalbum staan een aantal sfeerfoto's van deze muziekreis. Het reisgezelschap van 75 mensen (musikanten en partners/vrienden) heeft erg genoten van deze reis. Op 28 mei hebben we ons 3-de Betuwe Muziekfestival georganiseerd. Door 5 seniorenorkesten werd een hele plezierige en muzikale dag verzorgd. Naast ons Voorjaars- en Najaarsconcert traden we nog op in verzorgingshuis 't Vrijthof in Tiel.

 

                                        RSO Luctor et Emergo poseert voor het kasteel in Karlsruhe tijdens de muziekreis naar Karlsruhe.

2016

Op 9 januari bestonden we 30 jaar en op die dag hebben een feestelijke dag gehad in het Verenigingsgebouw in Ingen. Tijdens het Voorjaarsconcert op 30 april 2016 in 't Zoetzand in Beusichem werden maar liefst 11 jubilarissen in het zonnetje gezet. Ook dit jaar namen we weer deel aan het Shopu seniorenfestival in Austerlitz (14 april) en we verzorgden weer een concert in de Bartimeus Bosschool in Doorn (23 juni). Op 21 augustus zouden we optreden in de Plantage te Culemborg, maar dit concert werd vanwege de regen gecancelled. Op 6 oktober verzorgden we een optreden op de Ouderenmiddag in Lexmond en op 14 oktober speelden we in Zorgcentrum Beatrix in Culemborg. Op 12 november gaven we een jubileumconcert in de Rabozaal van de Agnietenhof in Tiel vanwege ons 30-jarig bestaan. Op dit bijzondere concert, dat de titel 'Ein Abend in Wien' droeg, traden ook de sopraan Martine Alink en tenor Roger Knoben op. Het concert was uitverkocht en de toehoorders en de muzikanten hebben erg genoten van het concert. In de fotogalerij staat een fotoverslag van het jubileumconcert.