Hoogepunten 2001-2010

2001

In 2001 namen we deel aan het seniorenfestival in Klarenbeek. We speelden bij de Bosschool van de Bartimeusstichting in Doorn. Verder gaven we concerten in Verzorgingshuis Het Vrijthof in Tiel en bij 'Over het Spoor' in Veenendaal. In de Vicary in Ochten speelden we op de Dag van de Ouderen en in Ommeren gaven we een concert in het kader van de Driedorpen kersendagen; ook traden we op bij het Fruitcorso in Tiel. Vanzelfsprekend gaven we nog een Voorjaars- en Najaarsconcert in het Verenigingsgebouw in Ingen.Tijdens de repetitie van 21 juni werd een CD opgenomen met Bist du bei Mir, het Sanctus en Blijf bij mij Heer. 

 

2002

In 2002 traden we 11 maal op: onze eigen Voorjaars- en Najaarsconcerten in Ingen, op de seniorenfestivals in Gorssel en Eibergen, de Rodekruis Bloesemtocht te Geldermalsen en het Fruitcorso in Tiel, in de Bosschool te Doorn, in de Verzorgingshuizen  het Vrijthof te Tiel en Over het Spoor in Veenendaal en op de Ouderendag in de Agnietenhof in Tiel. We organiseerde voor de eerste maal een eigen seniorenfestival In Beisichem.

 

2003

Dit  jaar werd door RSO Luctor etEmergo het 200-ste concert gegeven en wel op de ouderendag in Asperen. We namen deel aan de seniorenfestivals in Veenendaal, Gorsel en Mijdrecht. Ook namen we deel een de Betuwecup in Opheusden. We veroverden een 2-de plaats met een 8.1 als eindcijfer. In totaal werden dit jaar 14 concerten gegeven, waaronder ons Voorjaars- en Najaarsconcert. Ook traden we op in Ede in het kader van 'Summer in the City'.

 

2004

We namen in dit jaar deel aan het seniorenfestival in Gorsel. We traden op op ouderendagen in de Agnietenhof in Tiel, in Rhenoy en de Vicary in Ochten. We brachten weer een bezoek aan de Bosschool in Doorn bij de Bartimeusstichting. We speelden in de veilinghal in Tiel ter gelegenheid van het fruitcorso en we speelden ook bij de Rode Kruis Bloesemtocht in Geldermalsen. Verder hadden we ons Voorjaars- en Najaarsconcert. Kortom het was weer een druk jaar.

 

2005

Tussen 30 juni en 5 juli was er een concerteis naar Oostenrijk georganiseerd, waar we 3 concerten gaven, namelijk in Wenns/Pitztal, in Oetz/Orztal en in Langenfeld (Oerztal). Het was een zeer geslaagde muziekreis, waar de leden met veel plezier naar terugkijken. Ook de reis op zich was prachtig, omdat ook de omgeving werd verkend en men via de Rijn naar huis terug reed.

De groepsfoto van de RSO Luctor et Emergo in de omgeving van Wenns.

 

2006

Het Jubileum concert t.g.v. het 20-jarig bestaan is in de “Vicary”te Ochten gehouden. Medewerking werd verleend door Hans en Veronique Lamers (zang), ons eigen lid Truus van Geemen (zang) en Bert Noordam (accordeon). Tijdens het concert werd een wandkleed aangeboden, gemaakt door een aantal verenigingsleden. Deelgenomen werd aan de festivals in Klarenbeek en in Eibergen. In juni werd met succes deelgenomen aan de Betuwecup in Gendt. We kregen een keurig juryrapport. Concerten werden gegeven In Beesd (Koninginnedag), Dorpshuis te Asperen, Verpleeghuis 't Vrijthof in Tiel en de Rode Kruis Bloesemtocht werd met onze muziek opgevrolijkt en natuurlijk werd er ook een Najaarsconcert verzorgd.

 

2007

Op 6 oktober werd wederom meegedaan aan de Betuwecup in Ingen tezamen met 9 andere regionale orkesten. Eindcijfer was 8.02 wat zeer goed te noemen is. Melodisch zeer goed gespeeld, techniek prima. " Fijn van klankbalans ", " Prima uitvoering " , " Er straalt veel passie uit de muziek, Bravo !! " aldus de jury. We traden verder aan op ons eigen seniorenfestival in Beusichem en ook in Mijdrecht. We speelden op de Ouderendagen in Tiel en Ochten, traden aan bij de Rode Kruis Bloesemtocht, de Bosschool te Doorn en Verpleeghuizen 't Vrijthof te Tiel en Beatrix in Culemborg en natuurlijk gaven we een Voorjaars- en een Najaarconcert.  

 

2008

In juni hebben we weer een 5-daagse concertreis gemaakt naar Füssen, Zuid Duitsland. We hebben aldaar 4 concerten gegeven, namelijk in Füssen, in Reute en in Wenns. Het concert in het Kurhaus van Füssen was een belevenis, alsmede de uitvoering in het Festspielhaus; tijdens het openlucht concert werden een tiental Ferrari's voor ons neus geparkeerd. De plaatselijke bevolking en onze leden hebben allen genoten van onze optredens. In oktober hebben we het 1-ste Betuws Senioren Festival georganiseerd in 't Zoetzand in Beusichem. De 6 senioren orkesten maakten er een mooie muzikale dag van. De sfeer was prima en de organisatie was goed. We speelden ook nog op het seniorenfestival in Klarenbeek en in het Mozaïk te Tiel, de Bosschool in Doorn, de Ouderendag in Ochten, Zorgcentrum de Wittenberg in Haaften, het Rooseveldhuis In Doorn en Zorgcentrum Ravestein in Geldermalsen. Het voorjaarsconcert was in het Verenigingsgebouw in Ingen en het najaarsconcert werd gehouden samen met het dameskoor De Badparels in 't Zoetzand in Beusichem. 

De groepsfoto van RSO Luctor et Emergo  tijdens de muziekreis naar Duitsland met de Forggensee als achtergrond.

 

2009

Dit jaar traden we weer op in aan aantal zorgcentra, namelijk Oranjehof in Buren, Beatrix in Culemborg en de Wittenberg in Haaften. We hadden een uitwisseling met het seniorenorkest de Meijerij in Udenhout en we  hebben ook opgetreden op de Burchtdag in Oostvoorne en de festivals in Klarenbeek en Mijdrecht. We organiseerden voor de 2-de keer met veel succes ons Betuws Senioren Festival in Beusichem. Verder hebben we opgetreden in de Basis in Doorn (2x), de Bosschool in Doorn en de Ouderendag in Kesteren. Het voorjaarsconcert was in Beusichem en op het najaarsconcert speelde Willemien v.d. Stelt op trompet.

 

2010

In april hebben we opgetreden in Leerdam samen met het koor Me Sted en in oktober brachten we een tegenbezoek bij de Badparels in Doorn. Verder hebben we concerten gegeven in de zorgcentra Elim in Ochten, 't Vrijthof in Tiel en het Avondlicht in Herwijnen. We traden ook op de Jubileumdag van de Ouderenbond in Ochten, bij Ouderenbond in Asperen, de Bosschool in Doorn en de bruiloft van de familie Kroeze. Het was een druk jaar want we traden ook nog op bij het Senioren festival in Berlicum en we gaven ons voorjaars- en najaarsconcert.